Головна » 2017 » Травень » 15 » Моя європейська Петриківка
17:24
Моя європейська Петриківка

Уже традиційно в Петриківській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів стало,  проведення художнього конкурсу « Моя європейська Петриківка» присвяченого    Дню  Європи  в Україні.

Для того, щоб краще розуміти що ж таке взагалі День Європи, як він з’явився, що означає і яка дата проведення дня Європи в Україні у 2017 році треба поринути у історію. Історики    вважають, що   декларація    Робера Шумана стала початком святкування    цього дня. Робер Шуман був   французьким    міністром    закордонних справ. У тисяча  дев’ятсот   п’ятидесятому   (1950) році, дев’ятого (9) травня він запропонував Франції, Англії, Німеччині та усіміншим  європейським державам зробити спільними усі свою промислові галузі. А також, щоб цими спільними галузями керувала одна європейська структура. Це відбулося у французькій столиці Парижі.

У двітисячі  третьому (2003) році Президент України  видав указ, в якому було          вказано коли саме в нашій державі буде цей день. Указ цей  вийшов дев’ятнадцятого (19) квітня  двітисячітретього  (2003) року. День Європи для України означає багато чого. Адже наша країна прагне стати повноцінною  європейською державою і увійти до Європейського Союзу. Поки цього не сталось, але усі сподіваються, що найближчим часом ми все ж таки приєднаємося до цієї спільноти.

Учні 5- 11 класів взяли участь у конкурсі, започаткованим  євро клубом « Європейська співдружність»  та її керівнико Юхименко О.Г.. Основною метою конкурсу є висвітлення  та сучасне бачення  молодим поколінням  проблем рідного краю,інтеграція  та сучасне  бачення українських традицій  в суміші європейських та світових тенденцій сьогодення. Учні та вчителі школи взяли активну участь у конкурсі . Членам журі було настільки складно визначити переможців, але після тривалого диспуту було визначено переможців .

1 місце - Патлаха Вікторія – учениця 9-А класу

2 місце – Караманчук Альна– учениця 5-А класу

3  місце Завалипіч Назар – учень  6-А класу

Приз глядацьких симпатій Кравець Катерина учениця – 9Б класу

Дуже приємно  , що цього року до конкурсу долучилися учні молодшої школи

1 місце - Колесник  Софія  учениця 4-Б класу

2 місце - Пиріг  Аліна учениця 3-А класу

Журі конкурсу  голова конкурсу  Зубко В.В. –заступник  директора  з виховної роботи Піскун Т.П. – шкільний  бібліотекар, Юхименко О.Г- керівник євро клубу « Європейська співдружність»

Цього року спонсорами конкурсу виступив батьківський комітет школи , за ініціативи Маркевич О.В. Дирекція школи  , учні школи , євро клубу « Європейська співдружність» висловлює величезну подяку батьківському комітету за співпрацю.

Керівник євро клубу  Юхименко О.Г.

http://petdnepr.at.ua/news/moja_evropejska_petrikivka/2017-05-11-1567

 

Переглядів: 308 | Додав: YaYana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar