Головна » 2020 » Лютий » 27 » Масляна до нас прийшла
18:53
Масляна до нас прийшла

Як на масляному тижні
З печі млинці летіли!
З пилу, з жару, з печі,
Всі рум'яні, гарячі!
Масниця, пригощай!
Всім млинці подавай.
З пилу, з жару - розбирайте!
Похвалить не забувайте.

Збереження народних звичаїв та традицій українського народу - один із важливих напрямків морально – етичного виховання, формування ціннісного ставлення до суспільства і держави. З цією метою в Петриківському ОЗО  І-ІІ ступенів учні 3-Б класу разом з класоводом Данильченко Я.Г. провели народні гуляння «Масляна до нас прийшла».На заході були присутні директор школи Сорока М.П , завучі школи Кукурузяк Н.І. та Зубко В.В. і звісно ж батьки діток.

Масляна або Масниця - одне з календарно-побутових свят, яке пов'язане із давнім народним звичаєм - проводами зими і зустріччю весни. Припадає воно на останній тиждень перед початком Великого посту. Адже цілих 7 днів можна вживати скоромну їжу: м'ясо, сало, ковбаси, яйця і щодня – вареники з сиром, политі сметаною.  Набиралися сил перед довгим постом. Продовжувалося це свято цілий тиждень. Масляну прийнято зустрічати дружно і весело, обов’язково напекти смачних млинців і пригощати ними рідних, друзів і сусідів.

 Наш клас не став осторонь цієї гарної традиції і у четвер, 27 лютого провели свято Масляної весело, з піснями, іграми, конкурсами,спалюванням опудала і, звичайно ж, з щирими і веселими привітаннями. 

   Треба дати належне усім учням та батькам, які прийняли активну участь у підготовці свята: стіл буквально ломився від кількості спечених млинців та різноманітних смаколиків!!! 

Переглядів: 1620 | Додав: YaYana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar