Головна » 2017 » Жовтень » 13 » День українського козацтва
19:43
День українського козацтва

14 жовтня в Україні відзначають Покрову Пресвятої Богородиці як свято релігійне, національне, родинне. У народі це свято ще називають «Третя Пречиста» або просто – День українського козацтва. Вже стало традицією проводити змагання між класами на спритність ,витривалість, силу та кмітливість. Традиції проводити змагання прийшли до нас із сивої давнини. Наші славні козаки не лише захищали рідну землю від чужинців, а й постійно готували юнаків до майбутніх походів.

13 жовтня, напередодні Дня «Козацтва в Україні», у Петриківській ЗОШ І-ІІІ ступенів були проведені змагання - «Козацькі розваги», серед учнів 1-11-х класів. Це був день мужності, сили, козацької відваги та розуму. Дійство розпочалося на подвір'ї школи. Учні 1-Б класу назвали свій курінь "Дзвіночки" і гучно представили себе разом з іншими куренями школи. Потім відправились на шкільний стадіон, де за маршрутом переходили до різних станцій. Нашими суперниками були учні 1-А класу. У поєдинку між першими класами  перемогла дружба.

Після змагань всі потрапили на шкільний ярмарок. За усталеною традицією, учасниками його є всі класи – від першачків до одинадцятикласників. І відбувається все, як на справжньому ярмарку: кожен клас має свій прилавок, де розкладаються найрізноманітніші смаколики, приготовані власноруч, і всі ці страви із величезним ентузіазмом та запалом продаються. Але в організації та проведенні цього дійства без допомоги батьків, звичайно, не обходиться. Саме вони, мами 1-Б класу виступали в ролі продавців нашого прилавку. Вони придумали меню, проявили свої кулінарні здібності, стараючись, щоб все було смачне, естетично і зі смаком оформлене. В асортименті 1-Б класу були тортики, тістечка, печиво, желе, пончики та інші солодощі. А от наші малюки були найактивнішими покупцями.

 

Переглядів: 464 | Додав: YaYana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar